Opleiding en kwaliteit

Een 4-jarige opleiding tot Leefstijlprofessional kun je volgen bij in 5 Hbo-opleidingen verspreid over Nederland. Als je aan de hogeschool in Groningen, Haarlem, Nijmegen, Eindhoven of Vlissingen je diploma haalt, is de kwaliteit gegarandeerd. Dat betekent dat je direct lid kunt worden van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Leefstijlprofessionals (NBLP). Je herkent deze professionals aan de twee “leefstijlhartjes” op hun adreskaartje.

De Leden van de Beroepsvereniging voor Leefstijlcoaches Nederland (BLCN) zijn deeldeskundigen met HBO-opleiding die zich verder ontwikkeld hebben. Ook deze specialisten zijn te herkennen aan 2 leefstijlhartjes. De Stichting Certificering voor Actoren in de Sportgezondheidszorg (SCAS) geeft professionals een kwaliteitscertificaat. Als een Leefstijlprofessional SCAS gecertificeerd is, zie je dat aan het extra “leefstijlhartjes” op het adreskaartje.

Zorgverzekeraars die gebruik maken van Leefstijlprofessionals stellen meestal hogere eisen. Hoe meer leefstijlhartjes, hoe hoger de kwaliteit, hiermee proberen wij kwaliteit te garanderen. De Leefstijlspecialisten die voldoen aan de kwaliteitseisen die gesteld worden om een Leefstijladvies (volgens het protocol Leefstijl met Prestar) te geven, zijn te herkennen aan het logo .